Știri

Curs de măiestrie şi selecţie pentru o bursă – Salzburg Vokal Akademie

Societatea Română Mozart şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti organizează în perioada 9-11 mai 2011, Salzburg Vokal Akademie condusă de Elisabeth Cornelius-Lund (Salzburg-Bergen). Manifestările au loc la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi cuprind:

9-10 mai
Curs de măiestrie cu tema
Repertoriu vocal german

11 mai
Audiţie de selecţie pentru o bursă la
Internationale Sommerakademie Mozarteum – Salzburg  2011
Detalii:
www.summeracademymozarteum.at
www.uni-mozarteum.at

Pentru audiţia de selecţie, concurenţii trebuie să pregătească
– un lied german
– o arie din repertoriul german
– o piesă la alegere

Înscrieri la:
Departamentul Relaţii Internaţionale şi Programe Comunitare – UNMB
conf. univ. dr. Lucia Costinescu
international@unmb.ro

Mezzosoprana Elisabeth Cornelius-Lund s-a născut  în Norvegia, într-o familie de muzicieni. A urmat studii de pian şi canto la Conservatorul din Oslo, apoi şi-a continuat pregătirea muzicală la Universitatea Mozarteum din Salzburg, la specializările Lied-Oratoriu şi Operă. Cariera sa solistică s-a desfăşurat pe scene din Germania, Austria, Franţa, Italia, Spania, Suedia, Norvegia, atât în repertoriul de operă cât şi în concerte vocal-simfonice şi recitaluri de lied. A apărut în importante festivaluri internaţionale – Bergen, Mozartwoche Salzburg, Salzburger Festspiele. Repertoriul său cuprinde pe lângă lucrări clasice şi romantice, şi creaţii contemporane, multe dintre ele prezentate în primă audiţie, în concerte şi înregistrări  radio şi CD.

Elisabeth Cornelius-Lund a înfiinţat Salzburg Vokal Akademie, pe care o conduce cu scopul de a îndruma tinerii cântăreţi pe dificilul drum al formării şi afirmării ca artişti profesionişti.

Salzburg Vokal Akademie oferă în fiecare an două burse pentru cursurile de canto din cadrul Academiei de Vară Mozarteum (Internationale Sommerakademie Universität Mozarteum Salzburg).

galerie foto