Știri

Curs de măiestrie susținut de mezzosoprana Elisabeth Cornelius-Lund la Universitatea Națională de Muzică din București

În perioada 27-30 aprilie, sub titulatura Salzburg Vokal-Akademie, va avea loc un curs de măiestrie cu tema „Repertoriul vocal german”, susținut de mezzosoprana Elisabeth Coernlius-Lund din Salzburg. Manifestările vor avea loc la Universitatea Națională de Muzică din București.

Înscrierile se fac la sala 72A a UNMB.

Mezzosoprana Elisabeth Cornelius-Lund s-a născut  în Norvegia, într-o familie de muzicieni. A urmat studii de pian şi canto la Conservatorul din Oslo, apoi şi-a continuat pregătirea muzicală la Universitatea Mozarteum din Salzburg, la specializările Lied-Oratoriu şi Operă. Cariera sa solistică s-a desfăşurat pe scene din Germania, Austria, Franţa, Italia, Spania, Suedia, Norvegia, atât în repertoriul de operă cât şi în concerte vocal-simfonice şi recitaluri de lied. A apărut în importante festivaluri internaţionale – Bergen, Mozartwoche Salzburg, Salzburger Festspiele. Repertoriul său cuprinde pe lângă lucrări clasice şi romantice, şi creaţii contemporane, multe dintre ele prezentate în primă audiţie, în concerte şi înregistrări  radio şi CD.

Elisabeth Cornelius-Lund a înfiinţat Salzburg Vokal Akademie, pe care o conduce cu scopul de a îndruma tinerii cântăreţi pe dificilul drum al formării şi afirmării ca artişti profesionişti.

galerie foto